الصفحات

أعلان الهيدر

Wednesday, February 26, 2020

الرئيسية طريقة عمل الكبدة الإسكندراني في المنزل بطعم افضل من المطاعم

طريقة عمل الكبدة الإسكندراني في المنزل بطعم افضل من المطاعم



المقادير :

·         نصف كيلو كبدة قطع صغيرة
·         2 قرن فلفل رومي أو حار
·         7 فصوص ثوم مفروم
·         2 معلقة صغيرة من الملح
·         ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود الناعم
·         ملعقة صغيرة كمون
·         ملعقة صغيرة من الكزبرة المطحونة
·         2 ملعقة كبيرة من عصير الليمون
·         ملعقة كبيرة من الخل

الطريقة :

تتبل الكبدة جيداً فى الخل والليمون والثوم المفروم والكزبرة الناعمة والكمون و الملح و تترك لمدة نصف ساعة ،
قومي بتقطيع الفلفل الرومي أو الحار ، و على نار عالية سخني مقلاة تيفال بها كمية قليلة من الزيت ،
ضعي الكبدة بخلطتها مع شرائح الفلفل المقطع، و قلبى الكبدة حتى تمام النضج . يمكنك إضافة شطة على الكبدة حسب الرغبة .

طريقة التقديم :

 تقدم الكبدة ساخنة بجانب بعض المقبلات مثل أصابع البطاطس المقلية ، أو تؤكل فى ساندوتشات مع الليمون و الفلفل الأخضر الحار ، أو المخلل و سلطة الطحينة ، و شرائح الطماطم المتبلة بالثوم و الملح و الفلفل و الكمون .  
و يمكن تقديمها أيضاً على أرز أبيض أو أصفر ، أو مكرونة بالصوص الأحمر .



No comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.