المقادير :
·
نصف كيلو كبدة قطع صغيرة
·
2
قرن فلفل رومي أو حار
·
7
فصوص ثوم مفروم
·
2
معلقة صغيرة من الملح
·
ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود الناعم
·
ملعقة صغيرة كمون
·
ملعقة صغيرة من الكزبرة المطحونة
·
2
ملعقة كبيرة من عصير الليمون
·
ملعقة كبيرة من الخل
الطريقة :
تتبل الكبدة جيداً فى الخل والليمون والثوم
المفروم والكزبرة الناعمة والكمون و الملح و تترك لمدة نصف ساعة ،
قومي بتقطيع الفلفل الرومي أو الحار ، و على
نار عالية سخني مقلاة تيفال بها كمية قليلة من الزيت ،
ضعي الكبدة بخلطتها مع شرائح الفلفل المقطع، و
قلبى الكبدة حتى تمام النضج . يمكنك إضافة شطة على الكبدة حسب الرغبة .
طريقة التقديم :
تقدم
الكبدة ساخنة بجانب بعض المقبلات مثل أصابع البطاطس المقلية ، أو تؤكل فى
ساندوتشات مع الليمون و الفلفل الأخضر الحار ، أو المخلل و سلطة الطحينة ، و شرائح
الطماطم المتبلة بالثوم و الملح و الفلفل و الكمون .
و يمكن تقديمها أيضاً على أرز أبيض أو أصفر ،
أو مكرونة بالصوص الأحمر .
No comments:
Post a Comment